пʼятниця, 21 січня 2022 р.

Пропозиція з розрахунками по опаленню

 

29 грудня у своємо Пості я описував про нову систему нарахування за послуги опалення. Правда тоді не думав, що наше міськтеплокомуненерго так "наламає дров".

Завищеними за грудень минулого року є нарахування, як тим хто є на центральному опаленні так і тим, які є на індивідуальному.
В листі міському голові ми викладаємо наші оцінки, позицію і розрахунки.
Владі міста в першу чергу треба прийняти рішення про повний перерахунок за грудень минулому року і встановлення нових нормативів на опалення, адже існуючі норми ми вважаємо завищеними.
А відтак мешканцям міста треба негайно ставити перед владою питання про встановлення на будинках Індивідуальних теплових пунктів ( ІТП) , разом з лічильниками тепла. Тим більше необхідне обладнання є в наявності.
До цього Посту додаю копію листа якого ми направили владі міста ( прочитайте листа - він цікавий) ))
P.S. Читаю коментарі представників ОСББ і теплокомуненерго. Одні кажуть, що платити за опалення в місцях загального користування можуть лише ті, хто на центральному опаленні...Так не може бути. Теплом користуються всі, якщо воно є. Якщо немає - тоді взагалі не мають нараховувати.
Друге. Інший представник ОСББ рекомендує ізолювати стояки і ніби, по його словах, ті, хто на індивідуальному опаленні не будуть платити. На жаль не вийде. Адже втрати тепла з 1 метра погонного ізольованого стояка діаметром 20мм становлять 13 кал в годину. В міністерстві це все розуміють.
І третє. Центральна влада не відмінять нарахування, які проводить теплокомуненерго за оплату тепла по транзитних стояках і місця загального користування. Інша справа, що в нас в місті допустили значне завищення цих нарахувань. Також є випадки безпідстаного нарахування, коли цілий під'їзд відключено, всі на індивідуальному опаленні, подачі тепла по стояках немає (!!!) , а теплокомуненерго проводить нарахування...(
Ситуації, яка склалась, максимально допоможе загально-будинковий лічильник тепла. Як тут діяти - напишу додатково

Немає коментарів:

Дописати коментар