четвер, 8 квітня 2021 р.

Від чого залежать обсяги споживання теплової енергії в багатоповерхівці?

Говорити в загальному про всі житлові будинки міста було б неправильно, адже кожен будинок унікальний з точки зору теплоспоживання. Тобто, для підтримання однакової температури у приміщеннях навіть «однакових» будівель необхідна різна кількість теплової енергії. Та й температурний режим у приміщеннях цих багатоповерхівок має велике значення.

Залежать обсяги споживання теплової енергії кожною із будівель від багатьох факторів: це і теплозахисні властивості зовнішніх огороджувальних конструкцій, і конфігурація самої будівлі (кількість поверхів, її «компактність» тощо), і кількість діб надання послуги, і температурний режим як усередині приміщення, так і надворі.

(!) Через це в принципі не може бути двох різних житлових будинків із абсолютно однаковим рівнем споживання тепла. Навіть зовні схожі між собою будівлі матимуть різне теплоспоживання, адже, наряду з конструктивними особливостями будівлі, велику роль відіграє й організованість мешканців та їхнє бажання зменшити витрати на оплату послуг з опалення.

Немає коментарів:

Дописати коментар