середа, 23 грудня 2020 р.

За теплопостачання нараховано на 3,9 млрд грн менше ніж торік

За січень-жовтень цього року українцям нараховано за тепло на 3,9 млрд грн менше, ніж за аналогічний період минулого року. На це, зокрема, вплинуло те, що ціна блакитного палива, яке є сировиною для теплопостачальних підприємств, зменшувалась.
Протягом січня-жовтня 2020 року за послуги теплопостачання українцям нарахували 24,4 млрд грн, тоді як у такий же період 2019 року – 28,3 млрд грн.
Загалом за житлово-комунальні послуги без урахування природного газу та електроенергії за 10 місяців поточного року нарахували 53,8 млрд грн, що менше, ніж за аналогічний період торік – 56,1 млрд грн.
Отже теплопостачальні підприємства працюють у штатному режимі та надають всі послуги. Наразі більшість підприємств теплопостачання надають послуги споживачам за тарифами, що встановлювалися у 2018 році.
Важливо також, що тепло та гаряча вода подаються в оселі українців, не дивлячись на те, що сума заборгованості населення за ці послуги достатньо велика. Заборгованість населення за ЖКП на 1 листопада 2020 року, за даними Держстату, становила 28,6 млрд, з них за теплопостачання – 16,7 млрд грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар